fbpx
040 327 253     info@dicna.com            

Več zadetkov ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
ENG
Uncategorized @sl

Posebno rokodelstvo

Kuba, 3.del

Pinar del Rio še vedno velja za regijo, kjer raste najkakovostnejši tobak. Njegove liste s posebno pozornostjo in negovanjem ročno zvijajo v cigare, ki so ponos kubanske kulture. V svetovnem merilu veljajo za ene najboljših. Montecristo, Cohiba, Romeo y Julieta so denimo tiste, ki si jih lahko privoščijo zgolj nekateri.

Sušenje tobaka

Zemlje kjer kmetje pridelujejo tobak, seveda nimajo v lasti. Celoten pridelek prodajo državi, zase pa smejo obdržati zgolj 10%. Tako imajo le cigare, ki jih izdelujejo v državnih tovarnah nalepko z blagovno znamko in certifikatom medtem, ko na plantažah lahko kupite ročno zvite cigare iz istega tobaka, po bistveno ugodnejših cenah, a brez ustreznega certifikata.

Fidel Castro je bojda kadil cigare Montecristo No.4

Za cigare uporabljajo zgolj zgornje, največje liste rastline. Ostali niso primerni in jih uporabijo za cigarilose in cigarete. Po dolgotrajnem sušenju in različnih postopkih fermentacije (za vsako vrsto cigar je različen, recept pa strogo varovana skrivnost), zvijanje ni enostavno opravilo.

Med najbolj cenjenimi je tudi Cohiba

Ročno zvijanje se začne iz zelo mehkih listov, ki tvorijo notranji del. Sredinski del cigari zagotavljajo trdnost, zunanji in najpomembnejši pa doda okus. Tega ob robu zalepijo s tankim slojem medu. V Vinalesu so nas podučili, da se kakovost tobaka in cigar meri s količino izgorelosti, ki v obliki pepela ostane na cigari.

Vse cigare zvijajo ročno

Za cigare uporabljajo le največje liste rastline

Preberi še:

0
    0
    Košarica
    Košarica je praznaV trgovino