fbpx
040 327 253     info@dicna.com            

Več zadetkov ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
ENG
Uncategorized @sl

Gostoljubnost ob čaju

Maroko, 3.del

Ugodna maroška klima z veliko sonca ima številne pozitivne učinke. Ne samo, da v Maroku na veliko uspeva argan, ki je celo endemitska vrsta, celo leto so na zalogi tudi pomaranče, jagode… in maroška meta. V Maroku raste skoraj povsod in je posebna. Med metami ima namreč najintenzivnejši okus.

Pitje metinega čaja je v Maroku obred

Čaj iz maroške mete ti ob prihodu v vsak prijazen riad, ponudijo v znak gostoljubja. Za dobrodošlico so nam z njim postregli povsod in se nam ob čaju tudi pridružili. Prijazen klepet in okusen čaj. Sveža, velika vejica, vrela voda in gora sladkorja. To je vse. Dodaten okus mu pridajo vešči natakarji, ki čaj v steklene kozarce spretno nalivajo z višine.

Tudi na robu Sahare se čaj prileže

Pitje čaja je v Maroku obred, ki ga začnejo že ob zajtrku, potem pa večkrat čez dan in obvezno poleg vsakega obroka. Čaj postrežejo v kovinskem čajniku, ki ga servirajo na pladnju. Mi smo si ga privoščili v neomejenih količinah!

Kovinski čajnik, stekleni kozarci in obvezno na pladnju

Ne samo, da je metin čaj okusen, ima tudi številne blagodejne učinke. Pozitivno deluje na prebavo, pospešuje metabolizem, pomaga pri spanju, regenerira telo in predvsem pomirja.

Sveža, velika vejica, vrela voda in gora sladkorja

Dodaten okus mu pridajo vešči natakarji

Preberi še:

0
    0
    Košarica
    Košarica je praznaV trgovino